KrunaMode Blog

  BILLABONG – Novi svjetski fashion brend uskoro u Kruna Mode

  Objavljeno : 2020-05-11

  Želiš u svojoj garderobi imati poseban i fashion brend, popularan među mnogim trendseterima i u kojem ćeš se zasigurno istaknuti?! Tvoje želje su se ostvarile! Uskoro, samo u ponudi Kruna Mode imat ćeš priliku upotpuniti svoj styling s jedinstvenim komadima jednog od najpopularnijih svjetskih brendova: BILLABONG!

  Očekuju te mnoge zanimljive kolekcije, a ističemo one nastale u suradnji s planetarno popularnom blogericom Sincerely Jules i slavnim američkim bendom Metallica

  Kultni australijski surferski i lifestyle brend Billabong, svoje skromne početke duguje svom osnivaču Gordon Merchantu.

  Naziv Billabong potječe od riječi aboriđinske riječi bilabaŋ, što u prijevodu znači 'potok koji teče samo tijekom kišne sezone', a preslika je Gordonovih mladih dana kada je često bio viđen u „borbi s valovima“.

  Billabong je brend koji otkriva Gordonovu želju za izdržljivim odjevnim predmetima i njegovu ljubav prema „board“ sportovima koji su njegovu tvrtku doveli do uspjeha. Sada s glavnim središtima u Irvine-u u Kaliforniji i Hossegor-u u Francuskoj, dostupan je u 100 zemalja.

  Ovaj vodeći svjetski surferski fashion brend izgrađen je na vrhunskoj kvaliteti i inovativnosti, a inspiraciju crpi iz potreba i želja svojih kupaca, prvenstveno aktivnih sportaša. Članovi Billabong surferskog tima imaju povijest koja se proteže desetljećima unazad, međutim brend se fokusirao na daljnje povezivanje s novom generacijom preko digitalnih strategija koje bilježe ogroman rast globalnih društvenih medija u posljednjih nekoliko godina.

  Od svojih početaka u 1969. godini, Billabong je kombinirao funkcionalnost, udobnost, umjetnost i modu kako bi razvio boardshortseve i odjeću za ljubitelje planina i oceana širom svijeta.

  Iako još uvijek temeljnu inspiraciju dobiva iz planina i valova, Billabong je postao prepoznat kao vrhunski i mladenački lifestyle brend te brend koji njeguje svoju kulturu akcijskih sportova.

  Ovaj brend ima neprestanu potrebu za mijenjanjem materijala, printeva i tehnologija, prilagođavajući se tako potrebama svojih kupaca. Pored boardshortseva, Billabong dizajnira i proizvodi čitavu liniju lifestyle odjevnih predmeta, surferskih odijela i odjeće za snijeg koji su dostupni širom svijeta. Njihova misija je nadahnuti mladost i napredovati u skladu s razvojem svijeta oko nas.

  Kao svjetski poznati brend, Billabong ima utjecaj na ljude širom svijeta. Njihova vizija jest stvaranje pozitivnog učinka na zajednicu i okoliš putem Billabong zaklade. Billabong zaklada posvećena je poboljšanju kvalitete života.

  Cilj i želja Billabonga jest doprinijeti lokalnim zajednicama, uključujući škole i lokalne dobrotvorne organizacije putem programa podrške i informiranja. Billabongovi glavni projekti usmjereni su na djecu, obrazovanje, znanost, oceane i okoliš. Gotovo tri desetljeća Billabong je lider u pružanju dobrotvorne podrške, što je zajednicama širom svijeta omogućilo obrazovanje, doprinos za okoliš, znanstvena istraživanja i niz drugih benefita. Današnji cilj Billabnogove zaklade jest nastavak pružanja dobrotvorne podrške u cijelom svijetu. 

  Billabong sponzorira i domaćin je mnogih događaja i festivala širom svijeta, uključujući natjecanja Billabong Pro koja se održavaju na Tahitiju, Teahupoou i Jeffreys Bayu u Južnoj Africi, čime je pozicioniran kao jedan od vrlo cijenjenih svjetskih brendova.

  Nastanak brenda BILLABONG

  Kreiranje daske za surfanje i surf odjeće

  Bivši surfer iz predgrađa Sydneya Gordon Merchant, prigrlio je surferski stil Australije u kasnim 60-ima i ranim 70-ima, kada je često znao spakirati kombi s daskama za surfanje, kartama, vrećama za spavanje i šatorima. Gordon je putovao duž obale u potrazi za novom utopijom za surfanje. Kada je došao na „zlatnu plažu“ dugu 20 milja, Gordon je Zlatnu obalu učinio svojim domom - mjestom koje mu je omogućilo da nosi boardshorts i do devet mjeseci u godini!

  Za vrijeme surferskih dana Gordon je stvorio izume koji su pomogli oblikovati svakodnevne surfere. Ne samo da je razvio dasku za surfanje na kojoj je bio rub bio zavučen, detalj koji je pomogao Michaelu Petersonu i Rabbitu Bartholomewu da postanu prvaci u surfanju, već je razvio i prvi konopac za nogu na dasci za surfanje. Slijedom toga, 1973. godine, Gordon i njegov tadašnji partner Rena započeli su ručno izrađivanje boardshortseva. Koristeći jedinstvenu tehniku trostrukog šivanja namijenjenu zadržavanju čak i najtežih elemenata, ovaj izdrživi odjevni predmet bio je hit među mještanima.

  Vođen željom

  Gordon je neprestano uspostavljao i izgrađivao brend sve dok njegov dom nije postao premalen za stvaranje većeg uspjeha. Preselio se u modernu tvornicu i skladište u West Burleighu, a australijska industrija surfanja je uzela u obzir njegovu "želju da na tržištu proizvede najkvalitetnije i najbolje skrojene boardshort kupaće hlače."

  Billabong je prvi put izvezen u inozemstvo u Kaliforniju, Japan, Europu i Novi Zeland osamdesetih godina. Gordon je uspostavio međunarodne licence za Billabong koje su bile u skladu s njegovim strogim standardima. Također, okružujući se sa stručnjacima iz surferske industrije koji su bili zaštitna lica brenda, kao što su Wayne Bartholomew, Joe Engel, Taj Burrows i Ronnie Burns, Billabong je poboljšao svoju vjerodostojnost i doseg širom svijeta.

  Status br. 1 u „Aussie Waters“

  Devedesete su bile uzbudljivo desetljeće za marku Billabong koja je stekla najviši status u „australskim vodama“. Kako je Billabong rastao, Gordon je zadržao svoju istaknutu ulogu u kompaniji. Na 25. godišnjici brenda, Billabong se preselio u najsuvremeniju tvornicu u Burleigh Heads, koja je imala salon u polinezijskom stilu s najvećom kolekcijom Billabong proizvoda.

  ‘Life’s Better In Boardshorts’

  Od svojih skromnih početaka do sponzorstva elitnih juniorskih timova i profesionalnih surfera, Billabong potiče svoje kupce na otkrivanje obalnog načina života. Poznat po svojim živahnim motovima 'Život je bolji u boardshortsu' i 'Život u bikiniju', ovaj australski brend nudi ponešto za svakoga, od 'boardija', zimske odjeće do najnovijih bikinija!

  Uskoro ćeš i ti moći biti dio Billabong priče i istaknuti se u prekrasnim komadima ovog legendarnog brenda!

  Kruna Mode d.o.o. je ovlašteni zastupnik O'Neill, Billabong, Element, RVCA, Kaporal, Garcia, Blend, Ichi Emily & Noah i Sina Jo proizvoda za Hrvatsku. © Copyright 2020