KrunaMode Blog

  Kako odabrati traperice koje najbolje pristaju tvojoj građi?

  Objavljeno : 2020-02-24

  Nalaziš se u garderobi i isprobavaš već nebrojeni par traperica, ali uzalud. Nikako pronaći one savršene. Ne brini! U nastavku teksta otkrit ćemo ti nekoliko trikova kako bi pronašao/la idealne traperice za tvoju građu!

  Biraj pravi materijal

  Iako postoji mnoštvo materijala, rijetko koji je jednako praktičan, udoban i lagan za održavanje kao traper.

  Kao materijal, traper su prvo počeli nositi radnici kojima je trebao izdržljivi materijal u teškim radnim uvjetima. I traper se tu iskazao. S vremenom je postao simbol mladenačkog bunta, a onda i modni iskaz. Volimo traperice jer su praktične i možeš ih nositi na razne kombinacije!

  Traperice su idealne za poslovnu, ali i opuštenu kombinaciju odjeće na koju gore možeš obući košulju, ili za svaki dan samo običnu majicu, a opet izgledati cool i stylish.

  Traperice su moderne, praktične, udobne i ako znaš birati pravi kroj, izbor su s kojim ni u kojem trenutku ne možeš pogriješiti.

  Biraj pravi model

  Ako si zaključio/la da ti traper odgovara, preostaje ti sada još samo odabrati pravi model za sebe. Tu ti ovaj vodič može pomoći.

  Postoje razni krojevi traperica - nižeg ili višeg struka, s ravnim, uskim i širokim nogavicama, više pripijene i opuštenije.

  Korisno je razlikovati krojeve skinny (uz kožu), superslim (jako uske), slim (uske), straight (ravnih nogavica), tapered (oko struka, uže oko gležnjeva), potpuno opuštene krojeve (relaxed) i one klasične (regular). 

  U posljednje vrijeme posebno su popularni pripijeniji modeli koji ističu figuru i koji  jednako dobro mogu pristajati muškarcima i ženama. Samo je pitanje uz koji dio tijela trebaju biti pripijeni kako bi najbolje istaknuli tvoju figuru.

  Savršeni par traperica će svojim krojem, materijalom, dezenom i detaljima istaknuti tvoje adute, a prekriti nedostatke.

  Zato je ovaj vodič tu!

  Nekoliko općih pravila pri odabiru traper hlača su: 

  - Što imaš više oblina, to je bolje birati viši struk
  - Na puniju figuru pristaju traperice koje se postepeno šire u nogavicama i time vizualno smanjuju bokove.
  - Hlače niskog struka dobre su za one prosječne građe, a koji žele istaknuti stražnjicu.
  - Duge noge je moguće istaknuti uskim krojevima.
  - Tamno sužava, a svijetlo povećava! Stoga pažljivo birajte koji dio tijela želite istaknuti, ili vizualno smanjit (npr. svijetle traperice biraj ako želiš vizualno smanjiti izgled stražnjice i bokova, a izbijeljeni traper je izvrstan za one koje imaju jači gornji dio tijela).
  - Džepovi postavljeni visoko vizualno podižu stražnjicu.

  Krojevi traperica za žene

  Visoke žene često imaju problema s nalaženjem traperica koje su dovoljno dugačke. Stoga je potrebno pri kupovini obratiti pozornost na duljinu nogavica. I naravno, uvijek probati traperice kako bi bila sigurna da ti pristaju, bez obzira na mjere navedene na etiketi. Po pitanju krojeva, visokim ženama pretežito dobro stoje traper hlače visokog struka, sa širokim, zvonolikim, ili pak ravnim nogavicama. Visoke žene s dugim nogama blagoslovljene su jer im pristaje gotovo sve!

  Žene manje građe imaju obratni problem - nogavice im znaju biti predugačke. Naravno, možeš ih skratiti, ali svakako je bolje je birati krojeve traperica koje imaju kraće nogavice. U posljednje vrijeme su popularne i hlače tzv. “cropped” (ošišanog) kroja koje završavaju nešto iznad gležnjeva. Ali pokušaj izbjeći zavrnute nogavice! Osim toga, niskim ženama jako dobro pristaju traperice niskog struka užih krojeva, ali i one ravnijeg kroja i visokog struka.

  Žene “dječačkih figura” ili atletske građe mogu jako lijepo izgledati u trapericama srednje visokog struka, blago zvonolikih nogavica koje će tijelu dati obliji izgled. U posljednje vrijeme su popularne i tzv. “boyfriend jeans” (traperice koje izgledaju kao da si ih posudila od dečka) koje su komotnijeg kroja. One izvrsno pristaju i uz visoki tak ako ih se zavrne!

  Žene s oblinama obično najbolje izgledaju u tamnijim trapericama koje su nešto pripijenije, ravnog kroja, ili s malo širim nogavicama, a najbolje je birati viši struk koji završava odmah ispod pupka. Ali izbjegavaj “pištoljke” (traperice “mrkva kroja”) jer mogu pretjerano naglasiti bokove.

  Kruna mode - krojevi traperica za zene

  Krojevi traperica za muškarce

  Vitkijim muškarcima odlično pristaju traperice niskog struka, a bilo bi dobro izbjegavati super skinny (jako uske), ili pak preširoke krojeve. Najbolje je birati slim fit (malo uže) ili pak hlače ravnog kroja koje uravnotežuju proporcije, ili se lagano šire prema gležnjevima.

  Visoki muškarci prije svega trebaju pripaziti na duljinu nogavica. Iako na svim hlačama piše broj, a često i duljina nogavica, ne šteti ih probati kako bi bio siguran da ti pristaju točno onako kako želiš. Ali pripazi i na visinu struka jer će visoki struk samo vizualno produljiti tvoje noge. Traži hlače srednjeg ili nižeg struka, ravnih, ili blago užih krojeva.

  Nižim muškarcima obično pristaju slim (uske), ravne hlače, ili čak skinny (pripijeni) krojevi, i to srednje visokog struka. Također bi bilo pametno izbjegavati traperice niskog struka i kraćih nogavica koje vizualno smanjuju izgled donjeg dijela tijela.

  Za punije muškarce se predlažu opušteniji krojevi širih nogavica i s većim, dubljim džepovima koji vizualno smanjuju stražnjicu. Ne zaboravi i da tamni tonovi vizualno smanjuju!

  Mišićaviji muškarci i oni atletski građeni, usprkos općem mišljenju, trebali bi izbjegavati preuske krojeve koji mogu imati efekt karikature. Super skinny krojevi neće biti ni udobni. Isto je i s krojevima koji su preširoki. Najbolje je birati traperice ravnih krojeva, ili koje se blago sužavaju (tapered) koji imaju nešto više prostora oko bedara za mišiće, ali se sužavaju i ističu muskulaturu listova.

  Kruna mode - krojevi traperica za muskarce

  Kako birati kvalitetu?

  Kvalitetne traperice ćete prepoznati prema dobrim, paralelnim, ravnomjernim i čvrstim šavovima. Uz to je bitan i kvalitetan materijal. Pritom je bitno gledati omjer pamuka naspram elastina, a poželjno je da bude znatno više pamuka (iznad 60%, ali optimalno iznad 90% za muške hlače), što će garantirati dugovječnost traperica.

  Kako bismo ti olakšali prepoznavanje kvalitetnog trapera, preporučujemo brendove kojima vjerujemo i za čiju kvalitetu garantiramo!

  U francuski brend Kaporal imamo puno povjerenje kao brend koji pridaje pozornost kvaliteti materijala i detaljima u izradi. Ako voliš neklasične, unikatne efekte i detalje na svojim trapericama, možeš potražiti modele u našoj ponudi Kaporal jeans hlača. Također, ako ti treba savjet vezano uz razne detalje i dezene na trapericama koji mogu istaknuti tvoje adute, savjetujemo da pogledaš i Kaporalov vodič za dezene.

  U kolekciji Kruna Mode naći ćeš veliki izbor Garcia traperica za muškarce i za žene. Ovaj brend je nastao spojem talijanske tradicije i stila te nizozemskog poduzetništva i bogate povijesti dizajna. Ali bez obzira što mu se počeci nalaze još u 70-ima, Garcia je u potpunosti suvremen brend. Svojom inovativnošću i kvalitetom, posebno se ističu Garcia RadyGo muški modeli traperica koji imaju džepove koji blokiraju štetno zračenje mobitela. Znamo da imaš naviku držati mobitel u džepu… Upravo zbog toga je Garcia počela surađivati s RadyGo-om te izradila Pametnu Denim kolekciju traperica s pametnim džepom. On je izrađen od srebrne niti i pamuka, što znači da štite od štetnog zračenja mobitela.

  Novi modeli RadyGo traperica stižu svake godine u kolekciju Kruna Modešto je dokaz da moda nimalo ne zaostaje za novom tehnologijom. Na to ukazuje i moto ovog brenda: Allora, ora e per sempre (Tada, sada i zauvijek)! Traper zaista je vječan.

  Također, ako se želiš posebno pripremiti za sljedeću kupovinu, preporučujemo da pogledaš i brend Garcia koji ima vodič za žene vodič za muškarce za svoje modele traper hlača. 

  Blend također nudi zanimljivi vodič kroz svoje muške krojeve traperica. Ovaj danski brend njeguje urbani stil za sve koji su fizički, ali i duhovno mladi i koji idu protiv mainstreama. Iako prvenstveno radi traperice za muškarce, u kolekciji Kruna Mode se može naći i određen broj ženskih modela koji su jednako osebujni, urbani i moderni.

  Nakon ovog vodiča, i uz pomoć vodiča BlendaGarcie Kaporala, vjerujemo da će ti sljedeća kupovina traperica biti jako uspješna! 


  GARCIA JEANS

  MUŠKARCI

   Savio Slim Jeans

  Slim fit traperice usko pristaju oko bedra i imaju malo užu nogavicu. Savio su traperice uskog kroja s uskim strukom.

  Garcia jeans muskarci - savio slim jeans

   - Russo Regular Jeans

  Traperice s regular fitom pristaju ležernije oko bedara i imaju suženu nogavicu, pri čemu su nogavice uže od koljena prema dolje. Russo su regular fit traperice sa zategnutim nogavicama.

  Garcia jeans muskarci - russo regular jeans

   


  ŽENE

  - SKINNY

  > Geena Skinny High Waist Jegging

  Skinny fit je poznat po super uskom kroju i uskim nogavicama prema gležnju. Geena jegging traperice su skinny fit traperice s visokim strukom i imitacijskim džepovima na prednjoj strani.     

  Garcia jeans zene - Geena Skinny High Waist Jegging      

  SUPERSLIM

  > Riva Superslim Low Waist Jeans

  Super slim fit traperice usko pristaju uzduž cijele noge i sužavaju se prema gležnju. Riva superslim fit traperice imaju nizak struk.

  Garcia jeans zene - Riva Superslim Low Waist Jeans

  > Rachelle Superslim Mid Waist Jeans

  Super slim fit traperice usko pristaju uzduž cijele noge i sužavaju se prema gležnju. Riva superslim fit traperice imaju srednji struk.

  > Celia Superslim High Waist Jeans

  Super slim fit traperice usko pristaju uzduž cijele noge i sužavaju se prema gležnju. Celia superslim fit traperice imaju visoki struk.

  Garcia jeans zene - Celia Superslim High Waist Jeans

  - SLIM

  > Riva Slim Low Waist Jeans

  Slim fit traperice usko pristaju na bedru i nozi. Riva slim fit traperice imaju nizak struk.

  Garcia jeans zene - Riva Slim Low Waist Jeans

  > Rachelle Slim Mid Waist Jeans

  Slim fit traperice usko pristaju na bedru i nozi. Rachelle slim fit traperice imaju srednji struk. 

  Garcia jeans zene - Rachelle Slim Mid Waist Jeans

   


  BLEND JEANS

   - TWISTER

  Slim fit traperice niskog struka.

  Blend jeans muskarci - twister

   - ROCK

  Regular fit traperice niskog struka.

  Blend jeans muskarci - rock

  - BLIZZARD 

  Regular fit traperice niskog struka. Najviše preferiran model Blend traperica.

  Blend jeans muskarci - blizzard

  Blend traperice

  Blend Jeans

  Blend Jeans

  Blend Denim

  Kaporal traperice

  Kaporal Denim

  Kaporal Denim

  Kaporal Jeans

  Kaporal Jeans

  Kaporal Jeans

  Garcia RadyGo traperice

  Garcia RadyGo Jeans

  Kruna Trade d.o.o. je ovlašteni zastupnik O'Neill, Element, RVCA, Kaporal, Garcia, Blend, Ichi Emily & Noah i Sina Jo proizvoda za Hrvatsku. © Copyright 2016