Uvjeti poslovanja / Zaštita privatnosti

    Zaštita osobnih podataka

    Sa Vašim osobnim podacima postupamo potpuno u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, NN103-2003-06-26. Da bismo mogli obraditi i izvršiti Vaše narudžbe potrebni su nam Vaši ime i prezime, adresa, e-mail adresa, telefon, te ukoliko je plaćanje putem kreditne kartice i njen broj. Kruna trade d.o.o. na niti jedan način ne sprema podatke o vašim karticama, već za to koristimo treću stranu (HT PayWay) koja jamči sigurnost podataka. Za sve podatke koje spremamo, jamčimo za sigurnost prikupljenih podatka.

    Svaka informacija koju nam upućujete biti će korištena isključivo u svrhe za koje je namijenjena. Sve Vaše osobne informacije su potpuno sigurne i zajamčene sigurnosnim mjerama enkripcije i serverske zaštite.

    Kruna Trade d.o.o. će Vaše osobne podatke čuvati u tajnosti, neće ih distribuirati, objavljivati, davati trećim stranama na korištenje niti ih na bilo koji drugi način učiniti dostupnima bilo kojoj trećoj osobi bez Vaše prethodne suglasnosti. Vaše korištenje web stranica KrunaMode.hr, znači da ste suglasni sa korištenjem osobnih podatka opisanih na ovoj stranici.

    Voditelj zbirke osobnih podataka dostupan je putem mail adrese info@krunamode.hr ili na adresi sjedišta tvrtke u Gundulićeva 26/a, 21000 Split.

    Što je to GDPR?

    GDPR (General Data Protection Regulation) je uredba Europske unije koja zamjenjuje trenutnu EU direktivu te je direktno primjenjiva u svim državama članicama EU, bez ikakve potrebe za dodatnom implementacijom u nacionalnom zakonodavstvu. GDPR sa sobom donosi značajne promjene u pravilima koja definiraju osobne podatke i kako se oni koriste.

    Što je osobni podatak?

    Osobni podaci su svi podaci koji se odnose na pojedinca ĉiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi. Pojedinac čiji se identitet može utvrditi jest osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno, osobito uz pomoć identifikatora kao što su ime, identifikacijski broj, podaci o lokaciji, mrežni identifikator ili uz pomoć jednog ili više čimbenika svojstvenih za fizički, fiziološki, genetski, mentalni, ekonomski, kulturni ili socijalni identitet tog pojedinca.

    Što je obrada osobnih podataka?

    Obrada osobnih podataka je svaki postupak ili skup postupaka koji se obavljaju na osobnim podacima ili na skupovima osobnih podataka, bilo automatiziranim bilo neautomatiziranim sredstvima kao što su prikupljanje, bilježenje, organizacija, strukturiranje, pohrana, prilagodba ili izmjena, pronalaženje, obavljanje uvida, uporaba, otkrivanje prijenosom, širenjem ili stavljanjem na raspolaganje na drugi način, usklađivanje ili kombiniranje, ograničavanje, brisanje ili uništavanje.

    Voditelj zbirke osobnih podataka dostupan je putem mail adrese info@krunamode.hr ili na adresi sjedišta tvrtke u Gundulićeva 26/a, 21000 Split.

    Kada i kako krunamode.hr prikuplja podatke?

    Tvrtka Kruna trade d.o.o. prikuplja samo onaj dio podataka o korisnicima koji su nužni za ispunjenje svoje obaveze odnosno za koje postoji zakonska osnova (npr. Izdavanje računa i dostava), te za koje ima privolu kupaca u svrhu informiranja, podrške i marketinga. Pružanje osobnih podataka u svrhu prodaje predstavlja ugovornu obvezu te ako ih ne pružite, to će utjecati na ispravno izvršenje ugovora ili ga čak onemogućiti.

    Prilikom kupovine prikupljamo podatke u svrhu dostave naručenog proizvoda, te isporuke računa (ime, prezime, adresu dostave, adresu za račun, broj telefona i email adresu). Podatke o kreditnim karticama ne spremamo, niti pohranjujemo na bilo koji način. Krunamode.hr za naplatu kreditnih kartica koristi usluge treće strane, ovlaštenog davatelja usluge, koja enkripcijom štiti vaše podatke.

    Ukoliko nas izravno kontaktirate bilo putem kontakt forme, direktno mailom i/ili telefonskim pozivom tako prikupljene podatke ćemo koristiti isključivo za odgovaranje na vaše upite, te u svrhu osiguravanja kvalitetnog korisničkog iskustva, a sve u skladu sa za Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka te u skladu sa navedenim upitom.

    Prilikom slanja newslettera preplatnicima podatke koristimo isključivo uz privolu, te u ovom slučaju možemo koristiti vaše osobne podatke za koje imamo dozvolu sa  ciljem informiranja o novim i akcijskim proizvodima, te dostavu promotivnih materijala putem e-maila.

    Tko sve ima pristup vašim podacima?

    Pristup Vašim osobnim podacima ima samo dio naših zaposlenika koji rade u odjelima korisničke podrške i administracije sustava.

    Navedene kategorije zaposlenika su upoznate sa našom politikom i procedurama zaštite osobnih podataka i dužne su postupati po istima.

    Tko su subjekti sa kojima krunamode.hr može dijeliti vaše osobne podatke?

    Pružatelji usluga društvenih mreža

    Prilikom kreiranja korisničkog računa od vas tražimo email adresu, ime i prezime. Ovo je minimalna količina podataka koja nam treba za izradu računa. Ukoliko ostavite vaš datum rođenja, koristit ćemo ga isključivo u svrhu darivanja na Vaš rođendan. Ove informacije ne dijelimo sa nijednim drugim servisom, uključujući društvene mreže. Ukoliko se se registirate putem društvenih mreža (facebook, twitter, pinterest, linkedin) krunatrade.hr ne zadržava nikakve informacije van navedenih a koje se mogu prikupiti putem društvenih mreža.



    HT PayWay payment gateway-om za obradu plaćanja kreditnim karticama

    HT PAY WAY primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka - Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između HT PAY WAY sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem "vatrozida" (firewalla). Podaci od krunamode.hr do HT PayWay se prosljeđuju putem SSL kriptiranog protokola, a HT PayWay sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu sa tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

    Treće strane sa kojima Kruna trade d.o.o surađuje

    Tvrka Kruna trade d.o.o surađuje sa trećim stranama kako bi mogla provesti aktivnosti slanja e-pošte, oglašavanje te analize upotrebe Internet trgovine, te učinkovitost kampanja i dostava. Sa sljedećim davateljima usluga dijelimo vaše osobne podatke isključivo u onoj mjeri koja je potrebna za izvršavanje usluge

    Mailchimp – automatizirana platforma za slanje elektroničke pošte koja nam omogućava slanje newslettera

    Stranica d.o.o. (Locastic) - Agencija koja nam je izradila web shop
    Uber d.o.o. (SeekandHit) - Agencija koja nam vodi Internet oglašavanje

    Ritam d.o.o. - tvrtka specijalizirana za IT rješenja (ERP)

    DOSTAVA - dostavna služba sa kojom Kruna trade d.o.o. Ima sklopljen ugovor o dostavi naručenih proizvoda putem Internet trgovine

    Google – Google Analytics koji se upotrebljava za praćenje web statistike i demografskih podataka i ponašanja web korisnika. Koristimo ju za praćenje učinkovitosti naših marketinških kampanja.

    Facebook - Facebook pixel  koji se upotrebljava za praćenje web statistike i demografskih podataka i ponašanja web korisnika. Koristimo ju za praćenje učinkovitosti naših marketinških kampanja.

    AddThis - Platforma za dijeljenje sadržaja na društvenim mrežama, koristi se isključivo za praćenje statistike dijeljenja sadržaja na društvenim mrežama

    Pristup bazi Kupaca s osobnim podacima Kupaca uz Kruna trade d.o.o. u svrhu sklapanja ili izvršavanja ugovora, odnosno kupovine u krunamode.hr trgovini i dostavu proizvoda imaju:

    Stranica d.o.o. (Locastic) - Agencija koja nam je izradila web shop
    Uber d.o.o. (SeekandHit) - Agencija koja nam vodi Internet oglašavanje

    Ritam d.o.o. - tvrtka specijalizirana za IT riješenja (ERP)

    DOSTAVA - dostavna služba sa kojom Kruna trade d.o.o. Ima sklopljen ugovor o dostavi naručenih proizvoda putem Internet trgovine, te ima pristup samo informacijama koje su potrebne za uspješno izvršiti zadanu dostavu

    Vaši podaci su kod nas sigurni i nećemo ih djeliti, prodavati ili ustupati drugim privatnim ili pravnim osobama za druge namjene osim gore navedenih.

    Koliko dugo ćemo čuvati vaše podatke?

    Osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo onoliko dugo koliko je potrebno za izvršenje određene legitimne svrhe, osim ako važećim propisima nije za pojedinu svrhu predviđeno duže vrijeme čuvanja.

    U slučaju davanja privole za marketing, podatke čuvamo onoliko dugo dok se privola ne povuče. U slučaju odbijenih ponuda, gdje nije dana privola za marketing, podatke vezane uz ponudu čuvamo godinu dana, a u slučaju da nas zatražite brisanje, isti će biti odmah obrisani.

    Osobni podaci koji više nisu potrebni se ili nepovratno anonimiziraju ili se uništavaju na siguran način.




    Kako smo došli do vaših podataka?

    Sve podatke koje Kruna trade d.o.o. Posjeduje o vama su dobiveni isključivo uz vaš pristanak, te ste nam ih dali putem korištenja web stranice i/ili putem registracije. Kruna trade d.o.o. na niti jedan način ne prikuplja/kupuje/nabavlja vaše podatke od treće strane.

    Da li i možete zatražiti da zauvijek uklonimo Vaše podatke i povući svoju privolu za njihovo korištenje?

    U bilo kojem trenutku možete povući bilo koju privolu i/ili zatražiti brisanje vaših podataka i vašeg profila. Ovo možete učiniti na način da se ulogirate u našu Internet trgovinu, te odete na vaš profil te pokrenete proceduru brisanja podataka ili povlaćenja privole. Isto možete učiniti na način da pošaljete mail sa zahtjevom na info@krunamode.hr .



    Da li možete vidjeti koje Vaše osobne podatke imamo i možete li ih ispraviti?

    Da, ukoliko se logirate u našu Internet trgovinu te odete na svoj profil, možete vidjeti sve podatke koje posjedujemo o vama, te ih ispraviti. Isto možete učiniti na način da pošaljete mail sa zahtjevom na info@krunamode.hr .






    Da li možete zatražiti eksport svih svoji podataka koji se nalaze u našem sustavu?

    Da, ukoliko se logirate u našu Internet trgovinu te odete na svoj profil, možete vidjeti sve podatke koje posjedujemo o vama, te ih preuzeti u CSV ili PDF formatu. Isto možete učiniti na način da pošaljete mail sa zahtjevom na info@krunamode.hr .

    Da li se moji podaci automatski profiliraju i zašto?

    Ne.

    Kome se mogu žaliti ako mislim da kršite moje pravo na privatnost?

    Možete se žaliti Agenciji za zaštitu prava potrošača i to na linku ovdje.

    Kruna trade d.o.o. je registriran u Središnjem registru evidencija zbirki osobnih podataka pri Agenciji za zaštitu osobnih podataka AZOP.

    Upotreba kolačića (cookies)

    Kako bismo olakšali pregledavanje naših internetskih stranica, naš poslužitelj globalne mreže

    koristi kolačiće. Radi se o jako malim tekstualnim datotekama koje poslužitelj postavlja na

    računalo korisnika u svrhu praćenja odabira pojedinih jezičnih varijanti naših stranica i sl.

    Kolačići se ne mogu koristiti za pokretanje programa ili postavljanje virusa na Vaše računalo.

    Kolačići koje naš internetski poslužitelj postavlja brišu se automatski s Vašeg računala na kraju sesije, odnosno onog trenutka kada napustite naše stranice. Pregled naših stranica moguć je i

    bez uporabe kolačića, ako je vaš internetski preglednik tako postavljen.

    Zaštita privatnosti djece

    Svi u Kruna trade d.o.o. smo svjesni važnosti zaštite privatnosti djece na Internetu. Naše mrežne stranice, na koje se odnosi ova politika zaštite privatnosti, nisu namijenjene za korištenje osobama mlađima od 15 godina. Naša politika nije namjerno prikupljati ili zadržavati podatke o bilo kojoj osobi mlađoj od 15 godina. Ukoliko djeca mlađa od 15 godina žele koristiti naše web stranice to mogu napraviti isključivo uz privolu roditelja, definirano zakonom RH.

    Zakonitost, poštenost i transparentnost

    Vaše osobne podatke obrađivat ćemo samo na temelju zakonske obveze, Vaše privole ili druge legitimne osnove. Podaci koji se odnose na Vas na transparentan će se način prikupljati, upotrebljavati, dati na uvid ili na neki drugi način obrađivati, te su javno objavljeni rokovi i svrhe obrade podataka, podaci o identitetu voditelja obrade, informacija o načinu na koji možete pristupiti svojim podacima, procesu za podnošenje pritužbi i zahtjeva za ažuriranje podataka.

    Cjelovitost i povjerljivost

    Da bismo zaštitili Vaše osobne podatke od slučajnog ili nezakonitog uništavanja, gubitka ili mijenjanja te od neovlaštenog odavanja ili pristupa, Kruna trade d.o.o. koristi tehničke i organizacijske mjere sigurnosti.

    Promjene politike zaštite povjerljivosti podataka 

    Kruna trade d.o.o. ima pravo izmijeniti ili dopuniti politike o povjerljivim podacima u bilo koje vrijeme i iz bilo kojeg razloga. Ništa na ovim stranicama ne može se koristiti niti je namijenjeno za korištenje u bilo kojem obliku ugovora ili sporazuma između Kruna trade d.o.o. i bilo kojeg korisnika koji posjećuje web stranicu ili daje svoje podatke bilo koje vrste.

    Pitanja i komentari

    Kruna trade d.o.o. će odgovoriti na razumne zahtjeve za ispravak Vaših osobnih podataka i za ispravljanje, dopunu ili brisanje netočnosti. Ako imate bilo kakvih pitanja ili komentara o politici zaštite podataka, molimo Vas da nas kontaktirate na mail info@krunamode.hr .



    Kruna Trade d.o.o. je ovlašteni zastupnik O'Neill, Bench, Blend, Henri Lloyd, Ichi i Garcia Jeans proizvoda za Hrvatsku. © Copyright 2016